Sivut

maanantai 1. lokakuuta 2012

Pari vapaapäivää ja Studio Ghibli.

Okei eli tänään oli viimenen koe tälle koeviikolle, eli äikän koe. Se oli joku erittäin helppo, tosin en oo ihan varma parista kohasta, että osasinko sittenkää Suomea. Tein sen kokeen kuitenki alle 20 minuutissa, niinku lähes kaikki muutki, ja lähin sitte kattelee ruotsin yo-tuloksia. 152 pistettä, jos oikein laskin, eli ois sieltä se B ainaki tulossa (ellei YTL rankase iha hirveesti), eli ihan pääsin omaan tavotteeseeni.

Nyt ois sitten huominen ja ylihuominen vapaata, minkä vuoksi päätinki kirjottaa itelle järkyttävän pitkän TO DO -listan, missä en oo vielä päässy etenemään paljon mihinkään. Studio Ghibli -maratoonia alotin jo eilen ja tänään jatkoin. Oon tosin kattonu nuo kaikki listassa olevat jo vähintään kerran aikasemmin, mutta päätin kuitenki kattoo ne vielä maratoonina. :)

Tässä välissä pakko mainita, että sama mies on kävelly meijän talon ohi nyt kaks kertaa ja kummallaki kerralla se on tullu samasta suunnasta. Se kävelee ihmeellisesti ylös alas, ei sillee normaalisti vaa kummallisesti, ja se on tosi pitkä, koska sen pää ja hartiat näkyy meijän aidan yli. Lisäksi joku poika meni tänään kans tosta ohi ja joi samalla es.

Mutta siis tällanen ois Studio Ghibli lista:

Laputa: linna taivaalla - katsott
Totoro - katsottu
Kikin lähettipalvelu - katsomatta
Aaltojen kuohu - katsottu
Sydämen kuiskaus - katsottu
Liikkuva linna - katsottu
Maameren tarinat - katsottu
Ponyo rantakalliolla - katsottu

Edit // 03.10.2012 klo: 22.09, muutettu kolme elokuvaa katsotuksi

Lisäksi tekis mieli katsoa myös muutama muu, mutta mulla ei satu olemaan niitä DVD:llä. Ylläolevien lisäksi löytyy Henkien kätkemä ja Kissojen valtakunta, mutta vain VHS-kasetteina ja nekin on mökillä, koska toimiva VHS-nauhuri on siellä.

Pitäs yrittää löytää itelle jostain vielä Tulikärpästen hauta (en oo ikinä nähny), Porco rosso (oon kattonu, mutta en muista oliko hyvä vai ei), Pom poko, Prinsessa Mononoke, Tuulen laakson Nausicaä ja Kätkijät. Enkä pistäis pahitteeksi jos joskus saisin DVD:lle myös nuo Henkien kätkemän ja Kissojen valtakunnan. 

Elokuvissa pyöris nyt Kukkulan tyttö, sataman poika -niminen Ghiblin animaatio, mutta ei sitä tietenkää Oulussa näytetä, ainakaa vielä. Ja Wikipedian mukaan ois tulossa semmonenki ku Taketori monogatari, innolla ootan sitäki. :)

Mutta AH tuo Sydämen kuiskaus on ihana elokuva. :) Mun sisäinen viulisti pääsee valloilleen aina ku katon sitä :D Oispa oikeessaki elämässä tommosia miehiä. Tuitui.

Neljä yötä Sonkkumökkiin! Sitä ennen tosin vielä näiden vapaapäivien lisäksi pitää käydä kaks päivää koulussa. Innolla ootan kuviskurssia, pitkästä aikaa pääsee mun taiteelliset lahjat esille, eiku. ;)

Rakkaudella, Sonja

2 kommenttia:

  1. äwwww mulla alkoi soimaan se totoro biisi päässä D: ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tonari no To-toro To-too-ro, To-toro To-too-ro. ♪♪

      Poista