Sivut

maanantai 7. tammikuuta 2013

Keskustelunaiheena koulu.

Nyt on maanantai, mutta en taaskaan ollu koulussa. Jo toista kertaa tälle jaksolle (?) onnistuin melkeen pyörtymään aamulla, enkä siksi jaksanu/uskaltanu/viittiny raahautua kouluun. Ei mulla ees ois ollu ku enkku ja kuvistyön maalausta, mutta silti ärsyttää, että en menny. Koulu ois alkanu vasta 11.50 ja hienosti ku vähää vaille 11 heräsin nii lähtiin taas kävelemään omasta huoneesta ja tsup missä-seinä-haluan-tukea-jostain täällä on niin sumeaa ja pimeää. Ehkä pitäs oikeesti harkita rautatabletteja tai jotain. 


Kuitenki, enkussa ois ollu taas kuunteluharjotus, enkä ollu sillo edelliselläkää kerralla tekemässä kuuntelua. Onneksi se on kuitenki abikurssi nii kuuntelut ei oo pakollisia (kai?), koska pakollisia on vaan preli, prelikuuntelu ja kaks kirjotelmaa (ilmeisesti?), joista tiivistelmä mun pitäski tehä keskiviikoksi.


Oon alkanu vihaamaan maanantaita, koska en vaan yksinkertasesti halua lopettaa liian lyhyttä viikonloppua menemällä kouluun, jonne en jaksais myöskään enää mennä. Laskeskelin eilen yöllä, että pitää tänä vuonna käyä koulussa enää about 29:nä päivänä, joista kahesta en oo ees ihan varma. Kunnollisia koulupäiviä ei oo enää ku 15, mutta niitten lisäksi vitusti prelejä ja yo-kokeita, sekä abitaulujen maalausta. Paniikki.


Mutta kuka oikeesti on keksiny, että koulu kestää niin paljon enemmän ku lomat? Siis tokihan siinä kerkee oppia hulluna kaikkia asioita ja käyä opetushallituksen suunnitelman mukaisesti kaikki asiat, mutta eikö kukaan aattele, että ei me pienet opiskelijat jakseta opiskella, ku viikonloput on niin lyhyitä, että ku kerran valvoo yön baarissa nii ei siinä kerkee levätä ku tarvii unta 24h että ei väsyttäis yhtään? Okei voisin nukkua 24h joka viikonloppu, mutta sitte en kerkeiskää tekee paljoo muuta.



Läksyt. Miksi niitä pitää tulla vielä näin lukion abivuonnakin? En ikinä jaksa tehä niitä kunnolla (okei jaksoin vielä ala- ja yläasteilla), joten ne tulee tehtyä vaan hutasten, enkä koe oppivani mitään niitä tekemällä. Mutta jos jätän tekemättä, opettajat haukkuu eläimeksi (nimim. eräällä ruotsinkurssilla mua sanottiin muistaakseni vuoheksi), eikä se ihan hirveesti paranna mun muutenkin jylläävää ulkonäkökriisiä.


En jaksa mennä huomenna kouluun, en jaksais mennä enää ollenkaan. Eikö vois alkaa jo lukuloma? Hypätäänkö kolme viikkoo eteenpäin? Okei, meijän koulu on kiva rakennus, siellä on kivoja opiskelijoita ja ihan ok opettajia, mutta en jaksa opiskella. Innolla ootan sitä hetkeä ku jaksan alottaa kirjotuksiin lukemisen. Joo, tiedän, ois ehkä kannattanu alottaa jo, koska matikka, enkku ja äikkä.


Kyllä, itse valitsin tieni lukioon, koska en yläasteen jälkeen tienny mihin ammattikouluun hakea. Ja nyt kun lukiota on jäljellä vähän (!! jee) en tiiä vieläkää mihin haen! Ei siis hirveenä auttanu nää kolme lisämiettimisvuotta, mutta onneksi voin miettiä vielä neljännenkin, koska välivuosi. Pitäs silti hakea johonki ja onhan mulla muutama idea, mutta saa nyt nähä mitä niistäki ideoista tulee.


Viikon päästä lähtee käyntiin mun viimenen teinivuosi, koska nineteen. A-P-U-A. Mutta tuo viimenen kuva kuvaa jotenki niin mua, pahoja tapoja kaikki, mutta semmone mää vaa oon.

Rakkaudella, Sonja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti