Sivut

keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Ylläs 2013 ja Elijas 19v.

Eilen kotiuduin Ylläkseltä, mutta en päässyt vielä kirjottamaan mitään, koska piti valmistella eilisiä juhlia. Juhlittiin siis Elijaksen synttäreitä ilman päivänsankaria. Mutta nyt siis kerron hieman pääpiirteitä Ylläksen reissusta.

Lähettiin lauantaina joskus yheksän aikaan ajelemaan, haettiin eka Olga ja sitte kurvattiin nelostielle. Pysähyttiin Haaparannassa karkkikaupassa, Hööksillä ja maximarketissa, mukaan lähti karkkia, limsaa ja ruokaa. Jäi ihan hirveesti harmittaan etten ostanu Hööksiltä semmosia pitkävartisia talvitallikenkiä, oisivat olleet tänäänki käytössä ihan vaan kauppareissulla, koska tuolla ulkona vallitsi lumimyrskynjälkeiset lumiset auraamattomat tiet. Valehtelematta lunta oli yli nilkkojen ainakin tossa meijän tiellä, vähän vähemmän pyörätiellä kun siinä on puut sentään jotenki suojana, mutta kahlata sai. Niillä kengillä ei ollu hintaa ku 199 kruunua, eli ei ois ollu pahakaan hinta! Ehkä pääsen käväseen Hööksillä taas pian jos joku lähtis mun kaa Haaparantashoppaileen. ;)



Ylläksellä oltiin sitten joskus about kolmen aikoihin ja käytiin tietty tsekkaamassa Jounin kaupan hillittömät kassajonot, koska vaihtopäivä ja sitte ei oikeestaan tehty mitään muuta järkevää, lagailtiin vaan ja käytiin autolla kattelemassa Taigan, Joikupubin ja muitten paikkojen aukioloaikoja. 

Ei oikeesti oo todellista...

Sunnuntaina mentiin rinteeseen joskus 11 jälkeen ja oltiin siellä about viiteen kunnes päätettiin lähteä takasin mökille. Saunottiin ja valmistauduttiin iltaan, oltiin päätetty mennä karaokebaariin, koska Olga halus laulaa. Lähettiin liikenteeseen potkukelkoilla ja olihan se aika extremeä potkiskella menemään pimeällä katuvalottomalla mutkaisella autotiellä, joka oli osittain tosi jäässä ja välillä tuli autoja vastaan ja takaa. Treffattiin Elli ja Kaisa pyörätiellä Äkäshotellin lähellä ja jatkettiin matkaa kohti Joikupubia. 


 


    Joikupubissa oli suurimmaksi osaksi keski-ikäisiä ihmisiä, mutta ihan hyvin me sitte sulauduttiin joukkoon. Joku mies tuli multa kysymään englanniksi, että: "Where is Sampo?" ja vastasin sille, että: "I don't know." Olin kyllä ihan varma, että olin kuullu sen saman miehen puhuvan eka suomea, mutta vastasin kuitenki englanniksi ku tämä multa kysy englanniksi. Myöhemmin tajuttiin, että se Sampo mitä se mies etti oli tietenki Jounin kaupan omistaja, joka oli myös siellä pubissa ihan vaimonsa kanssa. Nämä muuten tanssivat innoissaan ku Olga laulo Haloo Helsingin Maailman toisella puolen -kappaletta ja meki hengailtiin niitten kanssa siinä tanssilattialla ja laulettiin. Sampo sitte huudahti lopuksi, että "hyvä tytöt!" ja taputti Olgan suoritukselle. :DD Vitsit ollaan niin famejä nyt.


 

    Joikupubista jatkettiin sitte Selvä pyy -baariravintolaan yhille ja sieltä takasi Joikupubiin, jossa istuttiin jonku aikaa ku ootettiin, että Olga pääsis taas laulamaan. Kesken Olgan laulamisen sieltä palo kuitenki sulake, joten lähettiin potkiskelleen takasi mökille.


Minä, Kaisa ja Olga, kameran takana Elli

Maanantaina lähettiin rinteeseen vasta joskus vähän ennen yhtä ja oltiin siellä johonki viiteen. Suunniteltiin, että oltais käyty sinä iltana testaamassa Pirtukirkon menot, mutta ei sitte jaksettukkaa lähtiä mihinkää. Tiistaina herättiin kymmenen aikaan ja pakkailtiin ja vähän ennen yhtä startattiin Ellin porukoitten kyydillä kotiin. Hieman erilainen reissu siis tällä kertaa.

Minttukaakaolla
 









Niin ja sitten vielä kaksi kuvaa tältä päivältä. Olin reipas ja kolasin pihan, kävin kaupassa, tyhjensin ja täytin tiskikoneen, otin pyykit telineestä, imuroin olkkarin ja keittiön yms. Isoin urakka oli kuitenki lukea kaikki blogipäivitykset jotka oli tullu näiden viiden päivän aikana. Onneksi se ei kestäny ku parisen tuntia.



Kohta saatan yrittää laskea matikkaa tai sitten jätän sen suosiolla huomiselle. Eli siis huomisen ja perjantain vietän matikan seurassa. Tosin perjantaina illemmalla käyn Annukan kans hoitamassa Nepsun hepan ja sitte mun henkilökohtanen taksikuski hakee mut Kiiminkiin yökylään, mikäli suunnitelma toimii. Viikonlopusta en tiiä mitä muuta tapahtuu, paitsi porukat tulee Ylläkseltä. Maanantaina sitte äikän essee yo ja myöhemmin ens viikolla Tiia tulee kotiin!! 

Rakkaudella, Sonja

3 kommenttia:

  1. Oivoi Haaparantaileen ! Mää oon halunnu sinne jo pari kuukautta, joten millo lähtää ;D

    VastaaPoista